A has az emberi test egyik legproblémásabb része. Nagyon könnyű a bőr alatti zsírt tárolni, és nagyon nehéz fogyni a hasban. Sok ember számára a szép, lapos has elérhetetlen álom. A férfiak és nők túlnyomó többsége küzd a derék körüli csúnya zsírgumival. Szóval, kíváncsi vagy, hogyan lehet elveszíteni a zsír a hasadon? Egyáltalán lehetséges a hasi zsírvesztés? Lehetséges, ha bizonyos elveket követsz, végleg megszabadulhatsz a nagy hasadtól.

Fogyjon hatékonyan

Először is, fel kell ismernie, hogy a zsírpárnák sokkal sűrűbben vannak jelen a problémás területeken (has, fenék, comb), mint bárhol máshol. Bár a zsír egyenletesen ég el az egész testben, a fogyás üteme itt a leglassabb.

Még mindig él az a mítosz az emberek körében, hogy csak a hasizmok erősítésével lehet megszabadulni a hasi zsírtól. Ennek azonban éppen az ellenkezője igaz. Az egész test átfogó fogyására kell összpontosítania.

Hogyan lehet ezt elérni? A megfelelő étrenddel és intenzív testmozgással. Ha megpróbálod kitalálni, hogyan veszítheted el a hasi zsírt, akkor meg kell változtatnod az egész életmódodat. Az étrend radikális átalakítása és a megfelelő fizikai tevékenységek beépítése elvezet a kívánt célhoz.

Fókuszáljon az egészséges táplálkozásra a fogyás során / fotó: pixabay.com

Fókuszban az étrend összetétele

Első pillantásra már látható a sok súlyfelesleg, különösen a hason, ami elsősorban a rossz táplálkozásnak köszönhető. Ha karcsú hasat szeretne elérni, először is meg kell oldania az étkezést. Ha edzéssel is kiegészíted, sokkal gyorsabban fog menni. Szeretné tudni, hogyan veszítheti el a hasi zsírt az étrendjének beállításával?

A bevált diétának köszönhetően néhány centiméterrel csökkentheti a derékkörfogatát, de az ezt követő jojó-effektus következtében hamarosan eltűnik. És az eredmény? Még a nadrágot sem fogja befejezni, és a végén más emésztési problémákkal, például kellemetlen puffadással is járhat. Egyszerűen nem létezik hosszú távon hatékony diéta.

A karcsú derék legnagyobb ellensége az egyszerű éhség, ha elkezdi korlátozni az ételeket, soha nem fog fogyni, sőt, éppen ellenkezőleg, hízni fog. A fogyás érdekében rendszeresen, kis adagokban kell enni a nap folyamán. Körülbelül háromóránként biztosítson a szervezetének egy teljes értékű étkezést, amelyből energiát tud meríteni. Nem lesz oka arra, hogy táplálékot tároljon a zsírraktáraiban.

Mivel az izmok viszonylag nagyobb energiaigényűek, jelentős mennyiségű energiát égetnek el, és felgyorsítják az anyagcserét (még nyugalmi üzemmódban is). Figyelj a szénhidrátok arányára az étrendedben, ami gyakran a hasi zsírraktározás oka.

Koncentráljon a rostok, gyümölcsök, zöldségek minőségi bevitelére. Tartsa be az ivási rendet, amellyel a káros mérgező anyagok kiürülnek a szervezetből. Egy pohár meleg víz citrommal reggelente nagyon hatásos a hasra.

A KetoMIX fehérje diéta segíthet a fogyókúra megkezdésében, mivel segít a napi fehérjebevitel biztosításában. Gluténmentes, ami a hasi zsír legfőbb ellensége, így néhány nap múlva máris láthatja, hogy a hasa ellaposodik.

A KetoMIX fokozatosan megtanítja Önnek, hogy milyen konkrét élelmiszerekből állítsa össze az étrendjét, mi az, ami megfelelő Önnek, és mi az, ami nem. Megtanulja, hogyan válasszon táplálkozási szempontból értékes alapanyagokat, és hogyan készítsen belőlük ízletes ételeket, amelyek biztosítják a szervezet számára az összes szükséges tápanyagot. Nem fogsz éhezni, ugyanakkor arra kényszeríted a tested, hogy elégesse a saját zsírtartalékait.

A KetoMix zöldséglevesnek nagyszerű íze van, jóllakik és biztosítja a szükséges tápanyagokat / fotó: a szerző archívum

Az aerob aktivitás a mozgás alapja

A kiegyensúlyozott táplálkozást megfelelő testmozgással is támogatnia kell. Bár csak bizonyos testrészek erősítése fontos, az aerob tevékenység elengedhetetlen a fogyás szempontjából, mivel pozitív hatással van az egész test – beleértve a hasat is – bőr alatti zsírrétegek csökkentésére.

Ezek tisztán állóképességi tevékenységek, mint például a nordic walking, kerékpározás vagy futópadozás, úszás, korcsolyázás, indián futás, spinning és mások.

A hosszú távú, alacsony intenzitású mozgás serkenti a zsírégetést, ami pontosan az, amire szükséged van. Túl intenzív megterhelés esetén a szervezet gyors energiaforrásként cukrot éget, a zsírraktárak pedig érintetlenek maradnak, így a várt hatás elmarad.

Nem lehet hasi zsírt veszíteni, ha csak a hasizom erősítő gyakorlatokra koncentrálsz. A szervezet egyenletesen és a genetikai hajlamnak megfelelően égeti a zsírt. Ha tehát hajlamos vagy a hasadon tárolni a zsírt, akkor ez az a hely, ahol a leglassabban fog csökkenni a zsírvesztés.

Ezért a hasizomgyakorlatok hatástalanok. A hasizmok erősítése csak feszesíti és növeli ezen izmok térfogatát, de azok a bőr alatti zsírréteg alatt rejtve maradnak.

Guggolás, guggolás és újra guggolás

Igen, a guggolás, ez egy egyszerű és hatékony módja a hasi zsírvesztésnek. A halálra guggolás és más hasizomgyakorlatok nem fognak megszabadulni a hasi zsírtól. A guggolás segítségével sokszor hatékonyabban fogod megszüntetni. A guggolás az izmok nagy többségét igénybe veszi, különösen a legnagyobb izmokat – a farizmokat és a combokat. Ezért a guggolás a leghatékonyabb fogyókúrás gyakorlatok közé sorolható.

közepes intenzitású aktív testmozgás, ideális esetben 3-5 edzésegységre elosztva

Ha zsírégetést akarsz elérni, az alacsony intenzitású edzésnek elég hosszúnak kell lennie, legalább 1,5 órának. Csak hosszan tartó megerőltetés esetén, amikor az edzés nem túl intenzív, a szervezet elkezd energiát meríteni a tárolt zsírtartalékokból. Ellenkező esetben a szervezet cukorraktárait használja fel. Rendszerint 15-30 ismétlést kell elsajátítani két-három sorozatban.

Tudod, hogyan kell helyesen végezni a guggolást?

Próbálkozol, de még mindig nem fogysz?

Minden ember genetikailag másképp van felszerelve, így ami az egyiknek működik, az nem működik a másiknak. A fogyás sok tényezőtől függ, befolyásolja a nem, az életkor, a vércsoport, a testalkat, a foglalkozás, a…

Ebben a tekintetben az emberek az úgynevezett metabolikus típus szerint különböznek. Például a fehérje típusú anyagcserével rendelkező embereknek több fehérjére van szükségük ahhoz, hogy a hasi területről fogyjanak, míg a szénhidrát típusúaknak nem lenne sikeres ez az ajánlás. Lehet, hogy jót tenne neked, ha megtudnád, hová tartozol.

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?