Ha fogyni szeretne, vagy meg akarja tartani az optimális testsúlyát, akkor az étrendjére kell összpontosítania. Ha nem változtatsz az étkezéseden, a zsír úgy ragad rád, mint egy kullancs. És ez még akkor is így van, ha minden nap gallonokat izzadsz az edzőteremben. A fogyókúra megköveteli, hogy kordában tartsa az energiabevitelt, és figyeljen az étrend összetételére és mennyiségére. Ebben a kalóriatáblázatok sokat segíthetnek. Ezekben könnyen megtudhatja az egyes élelmiszerek energiaés tápértékét. Ez az információ elengedhetetlen a megfelelő étrendcsökkentési tervhez. A kalóriatáblázatok azonban nagyon megkönnyítik a napi energiabevitel megtalálását és kiszámítását. Különösen akkor, ha online is használhatja őket, és így mindig kéznél vannak. Hogyan használjuk a fogyás kalkulátort?

Kalóriatáblázatok

A kalóriatáblázatok az összes gyakori élelmiszer átfogó listáját tartalmazzák, amelyek egyértelműen kategóriánként vannak lebontva. Így nagyon könnyen megtalálhatja az Önt érdeklő ételeket. Az egyes élelmiszerek energiatartalmára vonatkozó alapvető információk mellett a kalóriatáblázatok az egyes tápanyagok (szénhidrátok, fehérjék, zsírok, vitaminok, ásványi anyagok, rostok) tartalmáról is tájékoztatnak.

Ez kiküszöböli a címkék olvasásának bonyolultságát, nem is beszélve arról, hogy például a csomagolatlan termékek (pékáruk, zöldségek, gyümölcsök) esetében gyakorlatilag nincs mód arra, hogy megkapja a szükséges információkat. Az online kalóriatáblázatokkal azonban minden fontos paramétert egy helyen megtalálhat.

Miért használjunk kalóriatáblázatokat?

A kalóriatáblázatok segítségével nagyon könnyen nyomon követheti a napi energiabevitelt, amely meghatározza, hogy hízik-e vagy fogy-e. A fogyás eléréséhez negatív energiaegyensúlyt kell létrehozni, azáltal, hogy a bevitt táplálék energiaértékét körülbelül 20-30%-kal csökkentjük az energiafelhasználásunkhoz képest. És ez az, amiben a fogyás kalkulátor a legjobban tud segíteni Önnek.

kevesebb energiát kell bevinnie ahhoz, hogy 1 kilogramm zsír leadásához szükséges kalóriadeficitet érjen el. Ez legalább néhány napot vesz igénybe.

Ehhez először is ismernie kell az ajánlott napi energiabevitelt, amit a legkönnyebben a testtömegindex (BMI) kiszámításával lehet meghatározni. A konkrét értékben azonban számos más tényező is szerepet játszik: testsúly, magasság, nem, életkor, fizikai aktivitás, stb.

Kalóriák az étrendben

Minden élelmiszer tartalmaz bizonyos számú kalóriát, amelyek a szervezetben energiává alakulnak át. Ezért fontos, hogy kövesse a kalóriatáblázatokban szereplő információkat, és csak ezek alapján állítsa össze a megfelelő étrendet. Az online kalóriatáblázatokkal kalórianapló formájában is dolgozhat, ahol rendszeresen feljegyzi, hogy mit evett a nap folyamán. Ezáltal folyamatosan áttekintheti az étrendjét, és világos képet kaphat arról, hogy hol tart jelenleg.

A KetoMix fehérjeturmix tökéletes része a kalóriacsökkentő diétának kalóriaszámlálás nélkül / fotó: szerzői archívum

Ha szeretné, az Ön ízlésének és igényeinek megfelelően személyre szabott menüt is összeállíthatunk. Egy professzionális diétaterv segít Önnek jobban eligazodni az egészséges ételek között, miközben kalóriatáblázatok és fogyás kalkulátor segítségével megtanítja, hogyan étkezzen, hogy tartósan megőrizze optimális testsúlyát.

Fogyás számolás nélkül

Túl bonyolultnak találja a kalóriatáblázatokkal való életet, és mégis fogyni szeretne? Akkor fogadj a fehérjére! Azáltal, hogy beállítja az étrendben lévő összes tápanyag arányát, betartja a szükséges napi fehérje-mennyiséget, ugyanakkor korlátozza a szénhidrátbevitelt, a szervezetében zajló anyagcsere-folyamatok jelentősen hozzájárulnak a fogyáshoz.

Hogy ne kelljen a fogyás kalkulátorral kiszámolnod az egyes ételek fehérjetartalmát a kalóriák helyett, vannak alacsony szénhidráttartalmú KetoMix ételek. Ezek gondoskodnak a teljes étrendről a reggelitől a vacsoráig. Így biztos lehetsz benne, hogy a szervezeted nem pazarol el semmit, és mindent megkap, amire az egészséges fogyáshoz szüksége van (vitaminok, ásványi anyagok).

A KetoMix menüje változatos és változatos, biztosan sokféle étel közül választhat. Ráadásul testmozgás nélkül is fogyhatsz. Az étel elkészítése csak néhány percet vesz igénybe az idődből, így annál több időt fordíthatsz magadra.

Mit mondhatnék végezetül? A kalóriatáblázatok nem csak a fogyókúrás erőfeszítésekben találnak alkalmazást, ahol fogyás-kalkulátorként segítenek, hanem az alternatív étrendekben vagy a különböző ételintoleranciák esetében is.

A BMI-kalkulátor helyes használatának megtanulása:

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?